Myrsky tulee, oletko valmis?

Kuulin sattumalta maanantaina, että olisi tulossa myrsky. En selvästikään kovin aktiivisesti seuraa säätiedotuksia tai uutisointia. Olin jopa suunnitellut patikointiretkeä tälle ajalle. Noh, suunnitelmat hieman muuttuivat ja aloittelin valmistautumista myrskyyn.

  1. Lahon pihakoivun kaato

Metsuri kävi kaatamassa lahon pihakoivun, joka jo aiempien tuulenpuuskien aikaan taipui uhkaavasti rakennuksia päin. Metsuri hoiti kaatamisen ja minä pienimisen, siihen asti kunnes hukkain moottorisahani laipan mutterin pöpelikköön… Pääseepähän eläimet tuostakin syömään oksia ja lehviä. Pihan tuntumassa on kolme järjettömän korkeaa kuusta, jotka ovat myös riski. Kuusella on hyvin pintapuoleiset juuret, joten ne kaatuvat herkästi. Ja juuri nuo kuuset sijaitsevat kohtuullisen aukealla paikalla… Ne jätettiin kuitenkin vielä pystyyn. Vaan saisi niistä komeaa kuusilankkua!

2. Sadetakki

Sadetakin hankin jo joku aika sitten, koska sellaista en ole omistanut sen jälkeen kun aloitin peruskoulun. Ihan nappi ostos! En tykkää kastumisesta, mutta rakastan ulkoilua sateella, joten takki on ollut jo ahkerassa käytössä. Myrskynkin aikaan haluan ulkoilla.

3. Puhelimen ja läppärin lataus

Ei sillä, mieluiten olisin ilman niitä, mutta tällä hetkellä minun täytyy olla tavoitettavissa ja hoitaa tiettyjä velvollisuuksia.

4. Vesi

Vettä talteen eläimille ja itselle. Puuliedelle iso kattilallinen vettä, jos satun tarvitsemaan lämmintä vettä johonkin. Toki vesi nousee kaivosta tarvittaessa ilman sähköäkin, kun minulla on pari käsipumppua. Toisessa kaivossa on kaksi ämpäriä, kun en ole sitonut niitä tarpeeksi kestävään naruun…

5. Sähkölaitteet irti seinästä

Pakastimia en oikein voi irrottaa, joten toivotaan etteivät ne mene rikki odotettavissa olevista sähkökatkoksista.

6. Ruokaa

Ruokaa löytyy niin itselle, kuin eläimillekin. Toki lampaille ja vuohille ei tällä hetkellä ole heinää, että joko niitän sitä tai vien ne myrskyssäkin ulos syömään. Onneksi ulkona vielä vihertää ja syötävää piisaa.

7. Irtotavara turvaan pihalta

Isompikin tavara, kuten trampoliini tai kasvihuone saattaa kovassa tuulessa lähteä omille teilleen.

8. Hedelmäpuiden tukeminen

Vielä tekemättä… Tukematta jäävien nuorten hedelmäpuiden juuripaakku heiluu myös, jos tuuli on tarpeeksi voimakas ja tarttuu puuhun. Tähän aikaan vuodesta, kun hedelmäpuut valmistautuvat talveen, ei juuristoon toivoisi kohdistuvan mitään ylimääräistä rasitusta.

9. Auto sellaiseen paikkaan, ettei puita pääse kaatumaan auton päälle

Noh, sellaista paikkaa ei minun tontilla ole.

10. Valo

Taskulampun lataus (voitin metsästysseuran arvonnassa ihan huipun ladattavan otsalampun), kynttilöitä, tuikkuja, lyhtyjä, tulitikkuja…

Miten sinä varaudut myrskyyn? Olenko mahdollisesti unohtanut jotain?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *