Kutrit kuntoon

Olen laiska hoitamaan hiuksiani, tai ylipäänsä itseäni. Toisaalta koen erityisen hoitamisen ja laittamisen turhana, toisaalta myös pikkutytöstä asti olen tykännyt tehdä itselleni erilaisia naamioita ja ”hoitoja”, sekä ehostaa itseäni.

Nuorempana värjäilin hiuksiani kaupan hiusväreillä, usein lopputulosta salaa katuen. Joskus ruskeasta hiusväristä tulikin vihertävään taipuva harmahtavan musta. Värjäysprosessi oli tuskallinen yrittäessäni pidätellä hengitystäni kemikaalipöllyissä.

Viimeiset värjäyskerrat olen käyttänyt hennavärejä ja niistä minä ja hiukseni olemme tykänneet. Hiusten pinta on muuttunut vahvemmaksi ja sileämmäksi. Lisäksi hiusten pesuväli on voinut hyvinkin olla viikko ilman, että tarvitsisi ihmisten ilmoille mennessä häpeillä.

Edellisestä värjäyksestä on kuitenkin aikaa ja väriä on enää latvoissa. Värjäämätön hiukseni näyttää hyvin pian, jos shampoo on vääränlaista tai pesukerrasta on aikaa. Herkkä päänahka taas ei kestä useimpia markettishampoita.

Olen kokeillut no-poota, palashampoita, kamomillahaudetta, kookosöljyä (älä kokeile!), kananmunaa (ihan jees, kunhan vesi on kylmää tai saat päähäsi munakokkelia), hiusnaamioita ja ties mitä.

Nyt hiukset ja päänahka alkoi olla häiritsevässä kunnossa. Takkuja syntyi ”itsestään”, vaikka vasta olisin hiukset harjannut, päänahka hilseili, kutisi ja toisaalta myös rasvoittui. Hiustenpesun jälkeen hiukset tuntuivat raskailta.

Ennen: kuivat, haaroittuneet latvat, tönköt ja takkuuntuvat hiukset, tunne kuin olisi hiostava kypärä päässä

Koska aloin olla kyllästynyt eri tuotteiden ja hoitotapojen testaamiseen ja takkujen selvittelyyn pitkin päivää, varasin ajan kylälläni toimivaan ekokampaamo Kotikutriin (ja ennen kuin joku älähtää, niin ei, tämä ei ole maksettu mainos).

Hiuksiin tehtiin ensin puhdistava pesu ja siinä käytettiin mm. savea. Pesun jälkeen päähän laitettiin vaikuttamaan hiusnaamio, jossa oli mm. kamomillaa ja punajuurta. Kireä päänahka sai hemmottelua hieronnasta.

Kamomilla mm. tekee hiukset kiiltäviksi ja pehmeiksi, sekä rauhoittaa hiuspohjaa ja hillitsee kutinaa. Punajuuri taas kosteuttaa ja rauhoittaa hiuspohjaa, sekä vähentää hilsettä.

Jälkeen

Jälkeen-kuvasta näkee hyvin, että olen joskus yrittänyt itse leikata latvoja, huonolla menestyksellä. Pitkältä matkalta nousee huonoja latvoja. En kuitenkaan halunnut hiuksia lyhyemmäksi, joten latvoista leikattiin nyt vain muutama sentti pois.

Pakko sanoa, että tuntuu kuin päästäni olisi otettu vuosikausien liat ja töhnät pois. Hiukset tuntuvat kevyemmiltä, päänahka ilmavalta ja kireys on poissa. Yleensä herkkä ihoni ei reagoinut aineisiin ja nämä aineet ei myöskään käynyt henkeen. Pakko myös sanoa, että oli ihanaa vain olla ja istua, unohtaa hetkeksi muut menot ja velvollisuudet. En juurikaan koe ansaitsevani tällaista hemmottelua, mutta nyt tuli kyllä tarpeeseen.

#kangasniemitutuksi www.kotikutri.fi – ekokampaamo Kotikutri

Kangasniemi tutuksi on juttusarja, jossa esittelen Kangasniemen monipuolisia palveluja ja retkikohteita. Palveluja en ole saanut/niitä ei ole sponsoroitu, ellen erikseen mainitse. Esittelen palveluja, jotka istuvat arvoihini ja joita muutenkin käyttäisin.